07.01.2021

2021 en onze plannen

We zaten laatst even met elkaar om tafel, hier intern, om het jaar af te sluiten. Overbodig om te zeggen dat het een ingewikkelde tijd is geweest. Een tijd met hele mooie dingen, maar ook met onzekerheid. Zoals iedereen hebben we zin om 2020, wat in veel opzichten onvergetelijk was, achter ons te laten. Op naar een mooi 2021 met mooie ideeën en plannen. Met twee nieuwe collega’s en een nieuwe vakgebied dat langzamerhand vorm krijgt. 

 

 

Interne veranderingen

Intern is er voor ons een hoop veranderd het afgelopen jaar. Eén collega is gestopt bij ons waardoor we met z’n drieën over bleven. De motor liep er niet minder soepel door, maar we moesten zeker even schakelen. Toen dat stond, kwamen er twee collega’s bij die ingewerkt moesten worden. Iedereen die een ander wel eens heeft ingewerkt kent dit; je komt erachter dat veel dingen nou eenmaal op een bepaalde manier gaan. Niet vastgelegd. Soms ineens zus en dan weer zo. Gesneden koek voor iemand die mee is gegroeid in dat proces. Voor een nieuwe medewerker natuurlijk geen doen. Dus…voor ons ook een goed moment om zaken te duiden, vast te leggen en afspraken te maken. En het leuke is dat nieuwe medewerkers hele goede en logische vragen stellen. Het legt haarfijn bloot waar je eens met elkaar voor moet gaan zitten.

 

Zo gezegd, zo gedaan.

 

Interne lijnen dus verhelderd. Mooi, maar voornamelijk voor ons. Het gaat alleen niet om ons, tenminste, bijna nooit. We hebben tijdens dat interne proces ook een aantal zaken veranderd voor de mensen die via ons werken, maar ook voor de organisaties waarmee we samenwerken. Kleine aanpassingen die de zaken logischer maken en meer stroomlijnen. Vrij onzichtbaar allemaal. 

 

Een ontwikkeling die wel zichtbaar is en erg goed wordt ontvangen zijn de coachingstrajecten die we aanbieden. Twee externe coaches helpen onze mensen op individueel vlak te ontwikkelen, professioneel en persoonlijk. In 2021 gaan we deze trajecten voortzetten, want het blijkt een hele grote meerwaarde te zijn. Zeker voor de hulpverleners onder de medewerkers van Vindrs; bij uitstek een groep die altijd kijkt naar het belang van een ander. Dat is hun werk. Nu kijken ze even naar hun eigen belang. Levert mooie gesprekken op. 

 

Laat het duidelijk zijn dat de twee coaches dit tot dit succes hebben gemaakt. We zijn dan ook erg blij met de beide dames en gaan hier in 2021 noppes, nada en niks aan veranderen. Iedereen die via ons gaat starten krijgt deze trajecten aangeboden, ook dit jaar.

 

Een nieuwe richting; onderwijs

Iedereen die ons kent weet dat we zorgmensen zijn. Van de vloer komen. De taal spreken en de vacatures waarvoor we zoeken in veel gevallen zelf zouden kunnen uitvoeren. Het stroomt in ons bloed en we zijn ervoor opgeleid. Toch is er een richting die al langer op onze deur klopt. De afgelopen jaren komt het met vlagen voorbij. Soms omdat wij eens naar binnen gluren, maar ook omdat ze bij ons aanbellen. Het onderwijs. Het lijkt in veel opzichten op het zorgveld en er werken dezelfde type mensen. Het heeft, net als de zorg, te kampen met druk uit allerlei richtingen. Er zijn veel tekorten, maar de middelen zijn schaars. En het is een veld dat móet doordraaien. Geen leraren voor een klas is geen optie en zonder verpleegkundige is een IC geen IC. Als je daar als externe partij in wilt ondersteunen moet je flexibel zijn, meebewegen met ontwikkelingen en je manier van werken niet in beton willen gieten. Wij werken al zes jaar op deze manier. We bewegen mee, passen onze werkwijze aan als dat beter uitkomt en houden het kostentechnisch binnen de perken. Niet zo raar dus dat we al langer met elkaar aan het flirten zijn. 

 

In 2020 zijn we begonnen om de eerste lijnen te leggen en dit gaan we verder uitbouwen in 2021. We hebben in het verleden al om tafel gezeten met onderwijsorganisaties, maar gaan dit in 2021 verder handen en voeten geven. Een richting waar nog veel te ontdekken is voor ons en waarbij we soms ouderwets achter Google kruipen op zoek naar de betekenis van die ene afkorting. Niks mis mee, houdt ons scherp. 

 

Vindrs op de socials

Als bureau hebben we de eerste jaren nooit veel gedaan aan exposure. We kregen vacatures uit ons netwerk en vonden daar ook de geschikte hulpverleners. We lieten de groei dynamisch ontstaan en het olievlekje langzaam z’n ding doen. Door onze kleinschaligheid ook helemaal niet nodig om dertig vacatures te hebben, want die kunnen we toch niet allemaal invullen. 

 

We zijn inmiddels wat groter en hebben meer lijnen in het werkveld. We hebben daarnaast onze naam veranderd inclusief een nieuwe huisstijl. Een mooi moment om dus meer aan de buitenwereld te laten zien wat we doen. Vorige jaar zijn we begonnen om onze social mediakanalen beter in te zetten en we zagen er eigenlijk meteen een positief effect van. Die lijn zetten we dan ook door in 2021. 

 

En er komen nog mooie ontwikkelingen aan, maar dat slingeren we vanzelf de wereld in.

 

Warme biertjes en gesmolten kaas

We hopen, net als iedereen in 2021, weer fysiek contact met elkaar te kunnen hebben. Het is in die zin een verdraaid saai jaar geweest. We hadden graag met elkaar onze naamswijziging willen vieren. De locatie was al afgehuurd, maar de biertjes nu al lang warm. We hadden graag een Kerstborrel gehouden, maar de kaas is inmiddels gesmolten. We hadden een heel mooi plan om in de zomer iets tofs te doen met de Vindrs club, maar waren overgeleverd aan een virtuele escape-room, niet ons idee van persoonlijk contact. We hebben in zes jaar nog niet zoveel positieve ontwikkelingen doorgemaakt als in 2020, maar het ook nog nooit zo niet kunnen vieren.

 

Dat gaan we in 2021 anders doen 😉

gesmolten kaas
Open chat
Leuk dat je contact opneemt met Vindrs! Wat kunnen we je voor je doen?