21.09.2023

Landelijke Campagne ‘Wat zou jij doen?’ van start gegaan

 

Deze week is de landelijke campagne, genaamd ‘Wat zou jij doen?’ gestart en wordt in samenwerking met alle gecertificeerde instellingen in Nederland en de Raad voor de Kinderbescherming georganiseerd. Het doel is duidelijk: zorgen dat alle kinderen in Nederland in een veilige omgeving kunnen opgroeien.

 

In de meeste gevallen kunnen gezinnen zelf zorgen voor het welzijn van hun kinderen. Maar soms, in uitzonderlijke situaties, hebben gezinnen extra ondersteuning nodig. Dat is waar jeugd- en kinderbeschermers in actie komen. Samen met deze gezinnen zetten zij zich in om te bepalen hoe de veiligheid van kinderen hersteld kan worden. Dit werk is bewonderenswaardig maar ook uitdagend, vaak gevuld met lastige dilemma’s.

 

 

‘Wat zou jij doen?’ – De Campagne in een Notendop
De campagne ‘Wat zou jij doen?’ geeft ons een inkijkje in het werk van deze jeugd- en kinderbeschermers. In de publiekscampagne stellen zij zichzelf voor en delen zij de complexe dilemma’s waarmee zij dagelijks worden geconfronteerd. En dat alles met één centrale vraag in gedachten: ‘Wat zou jij doen?’.

 

Op de campagnewebsite, watzoujijdoen.nl, kun je alle campagnevideo’s bekijken waarin jeugd- en kinderbeschermers openhartig spreken over hun dagelijkse uitdagingen. Zo vraagt jeugdbeschermer Saphira zich af: ‘Kan een moeder zonder huis zorgen voor haar vijf kinderen?’. Jeugdbeschermer Roos presenteert het volgende dilemma: ‘Wat doe je als een kind vertelt dat mama poedersuiker eet met haar neus?’. Ook jeugdreclasseerder Tamme staat voor een uitdagende beslissing: ‘Geef je een jongen die weer een zwaar delict heeft gepleegd een tweede kans?’.

 

 

Doe Mee – Verspreid de Campagne
Deelnemen aan deze belangrijke campagne? Je kunt jouw steentje bijdragen door de campagne te delen via jouw eigen communicatiekanalen. Jouw betrokkenheid kan een enorme impact hebben op het vergroten van het bewustzijn rond dit cruciale onderwerp.

We hopen dat deze campagne veel aandacht zal genereren voor het bewonderenswaardige werk van alle professionals in de jeugdzorg en dat het begrip zal kweken voor de complexe dilemma’s waarmee zij dagelijks worden geconfronteerd. Samen kunnen we bijdragen aan een veiligere en gezondere omgeving voor de kinderen van Nederland.

 

 

Jeugdbeschermer_Website_3
Eerste 9 posts_Jeugdzorg_1920x1920px 05
Open chat
Leuk dat je contact opneemt met Vindrs! Wat kunnen we je voor je doen?