23.01.2024

1. Kun je iets over jezelf vertellen?

Hoi! Mijn naam is Sanne, ik ben 30 jaar en woon samen met mijn vriend Thorbjorn en kat Boris-Johnson in Groningen.

 

2. Kun je ons kort vertellen over je achtergrond en ervaring?

In 2000 hebben mijn ouders een zorgboerderij/leefgemeenschap opgericht voor mensen met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. In de boerderij woonden en leefden wij samen met elkaar als een groot gezin. Ik kan wel zeggen dat zorg er met de paplepel is ingegoten. Hier heb ik als kind geleerd en gezien dat elk mens beschikt over

 

bijzondere talenten en krachten en dat we door naast elkaar te staan van elkaar kunnen leren.

 

Inmiddels ben ik afgestudeerd als Creatief Therapeut en heb ik geleerd om op een andere manier contact te leggen met de mens, gedachtes en emoties uiten wanneer woorden te kort schieten. Tijdens mijn studie heb ik flexwerk gedaan in de gehandicaptenzorg om het zorgaanbod en verschillende doelgroepen te ontdekken. Toen de psychiatrie mijn interesse begon te wekken, ben ik gaan werken bij Zorgboerderij De Gouden Zon, de zorgboerderij waar ik ben opgegroeid. Dit was de engste sollicitatie van mijn leven en vond het een hele eer toen ik werd aangenomen. Mede door deze plek heb ik verschillende doelgroepen van dichtbij mogen meemaken.

 

3. Wat heeft je gemotiveerd om bij Vindrs te komen werken?

Ik wilde mijn horizon verbreden omdat er voor mijn gevoel nog zoveel te leren en te ervaren valt.

 

Daarnaast begon ik telkens meer naar regelmatig werken te verlangen. Het mooie aan Vindrs vind ik dat iedereen een achtergrond in de zorg heeft en we dus vanuit onze ervaring de juiste match mogen maken.

 

4. Wat ga je precies binnen Team Vindrs doen?

Binnen Vindrs ben ik werkzaam als Zorg Adviseur. Binnen deze functie werf ik hulpverleners en focus ik mij vooral op gedragswetenschappers en specialisten.

 

5. Welke persoonlijke en/of zakelijke prestatie ben je het meest trots op?

Het eerste wat er in mij opkomt en waar ik ook met een trots gevoel naar terug kijk is dat ik in 2019 samen met een vrouw die ik destijds begeleide, collega’s, vrijwilligers en stagiaires van de organisatie waar ik werkte, mee hebben gedaan met Last Man Standing wat georganiseerd wordt door stichting MIND. Hierbij hebben wij samen zes uur op een paal in het water gestaan om geld op te halen voor projecten om psychische problemen bij jongeren te voorkomen en bewustwording te creëren.

 

6. Wat doe je graag in je vrije tijd? 

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om tijd met mijn familie en vrienden te spenderen.

 

Daarnaast schilder ik graag.

 

7. Heb je een interessante anekdote of ervaring die je graag wilt delen?

Ik wou een keer samen met mijn schoonzusje een oud verlaten boerderijtje in the middle of nowhere onderzoeken. Toen we via de schuur naar binnen liepen rook het alsof er iets lag te rotten. Iets verder zagen we een grote kast met allemaal vakjes en daaromheen een gordijn van plastic. Ook lag er bloed op de grond en gespetterd tegen het gordijn en de kastjes.

 

Wij schrokken ons natuurlijk een hoedje en besloten de politie te bellen. Zelf dachten we aan een illegale slachterij.. De politie is naar de locatie geweest en wat bleek.. het was een set van het programma ‘’de verraders’’ en al het bloed etc was nep.

 

Pf, konden wij even opgelucht ademhalen.

 

De politie heeft trouwens nooit gevraagd wat wij in die boerderij deden.

 

8. Welke drie woorden zouden jou het beste omschrijven?

Vrolijk, inlevend en creatief.

 

9. Wat is je favoriete gerecht en waarom?

Draadjes vlees daar mag je mij echt voor wakker maken en de groente soep van mijn oma.

 

Tja, die maakt het gewoon het allerbest.

 

10. Wat is het meest avontuurlijke dat je ooit hebt gedaan?

Voor mijn stage bij Out of Area van mijn Mbo opleiding art&design ben ik drie maanden met een vriendin/klasgenoot naar Bosnië gegaan om daar op drie basisscholen zowel normaal als speciaal onderwijs kunstlessen aan te bieden. Dit om de kinderen kennis te laten maken met verschillende materialen en vormen van creativiteit.

 

Wij waren 19 jaar, vonden het leven een groot feest, namen weinig dingen serieus, hadden constant de slappe lach, gingen overal met een positief gestrekt been in en waren ontzettend naïef. Het land en de cultuur waren voor ons totaal onbekend, dit was zeker een avontuur maar hebben enorm van onze tijd daar genoten.

 

11. Welk ongewoon talent of vaardigheid bezit je waar maar weinig mensen van op de hoogte zijn?

Ik ben nog steeds opzoek naar mijn ongewone talent.

 

 

DSC07314 w
Open chat
Leuk dat je contact opneemt met Vindrs! Wat kunnen we je voor je doen?