06.08.2020

Het simpele cv.

Het is een pittige opdracht om je in een cv en brief zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. Wat zeg je wel en niet en welke werkervaring is relevant? Ga ervan uit dat je cv praktisch altijd als eerste wordt gelezen. Je kan nog zo’n goede brief schrijven, als je cv niet aansluit bij de eisen van de vacature gaat je brief waarschijnlijk niet gelezen worden. Er zijn uiteraard uitzonderingen, die kennen we ook, maar ga uit van het minste scenario. En dat is best dubbel. Je cv zijn allemaal feitelijke opsommingen van je ervaring, droog en opgedreund. In je brief kan je laten zien wie jij bent als persoon, hoe je in het leven en in werk staat, wat je mee gaat brengen en wat jou onderscheidt van anderen. Cru gezegd; niet relevant als je niet aan de minimale functie-eisen voldoet van de vacature,. Ok.

 

Je cv moet dus aansluiten aan de minimale eisen, die dingen die je absoluut in de pocket moet hebben om in aanmerking te komen voor die baan. Heel veel zaken zijn te overleggen rondom een functie, maar de minimale eisen niet. Denk aan bepaalde opleidingen, registraties en specifieke kennis en ervaring.

 

Wij hebben al veel mensen bemiddeld en dat begint altijd met het opsturen van het cv van iemand. Wij krijgen voor ons intake-gesprek vaak het cv of kort daarna. In het gesprek gaan we hier dan verder op in en diepen we sommige dingen verder uit. Juist niet om een cv van 5 kantjes te kunnen maken, maar om het zo tot the point mogelijk te kunnen opsturen.

 

  • We sommen heel overzichtelijk op welke opleidingen en cursussen iemand heeft gedaan in welke jaren. Van heden naar verleden. Je meest recente kennis dus meteen in zicht.
  • Alle werkgevers beschrijven we ook van meest recent naar ouder.
  • Alle omschrijvingen van de werkzaamheden beginnen met een werkwoord. Voorzitten van vergaderingen | Schrijven van beleids- en voortgangsrapportages | Ontwikkelen van een nieuw registratiesysteem etc. Het dwingt je om je werkzaamheden kort en bondig te houden, maar ook heel overzichtelijk en to the point. Hoe ouder de werkgever/werkervaring, hoe minder uitgebreid we het omschrijven, of het moet zeer relevant voor de functie zijn.
  • In elk cv zetten we een korte persoonsbeschrijving waarbij de beschrijving laat zien dat diegene aansluit bij de vacature. Geen ellenlange verhalen over visie en gedachtengangen, maar een uitleg over welke persoonseigenschappen een meerwaarde zijn voor die specifieke functie.

 

Je potentiële nieuwe werkgever ziet in no time of je wel of niet aansluit en zal daarna eventueel je brief goed gaan doornemen. Daarin staat beschreven wie je bent en kan je ook je loopbaan bijvoorbeeld rustig beschrijven, waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt enzovoorts. Samen met je cv geeft het vervolgens een mooi en compleet beeld van jou als professional. Het cv als trigger om je brief door te nemen en je brief als trigger om met je in gesprek te gaan.

 

Wil je tips of eens samen kijken naar je CV? Laat het ons weten!

305B1648 51DA 4E0C A208 D4E0E9A54C23_1_105_c
Open chat
Leuk dat je contact opneemt met Vindrs! Wat kunnen we je voor je doen?