29.11.2023

Vindrs van flexibiliteit

 

Een recent rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onthult dat het aantal zelfstandige ondernemers in de zorg afgelopen jaar met maar liefst 22.000 is toegenomen, een ontwikkeling die binnen Vindrs ook al merkbaar was. In 2021 telde de zorgsector ongeveer 156.000 zelfstandigen, maar een jaar later is dit aantal gestegen tot 178.000. Van deze groep vormen zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) het overgrote deel, met driekwart van het totaal. De overige zelfstandige ondernemers in de zorg bestaan uit ondernemers met personeel en meewerkende familieleden.

 

Het CBS onderzocht ook waarom steeds meer mensen als zelfstandig ondernemer in de zorg aan de slag gaan. De belangrijkste reden die naar voren kwam, is de vrijheid om zelf te bepalen hoeveel en wanneer je werkt. Ook wordt een hoger salaris vaak genoemd, vooral door mannen, en de mogelijkheid om werk en privé beter te combineren, vooral door vrouwen. Interessant is dat bijna alle zelfstandigen in de zorg (94%) eerder een baan hadden als werknemer in dezelfde sector.

 

Bij Vindrs streven we naar een ideale match tussen jouw expertise en de meest geschikte opdrachten binnen de Zorg, Welzijn & het Sociaal Domein. Vanwege de groeiende behoefte aan flexibiliteit bij zorgorganisaties, kan het soms lastig zijn voor zzp’ers om overzicht te bewaren. Wij kunnen je volledig ondersteunen en helpen dit overzicht terug te krijgen. Ook ontzorgen we jou, door voor jou op zoek te gaan naar mooie opdrachten die perfect in jouw straatje passen. Of je nu slechts een paar uur beschikbaar bent of een volledige werkweek, we denken graag met je mee! 

 

Dus, ben jij een zzp’er in de Zorg, Welzijn & het Sociaal Domein? Of ken je iemand die aan de slag wil als zelfstandige? Laat van je horen, want wij bij Vindrs willen graag met jou samenwerken. Wie weet zitten wij binnenkort samen om tafel om de perfecte match te vinden en jouw flexibele carrière in de zorg te lanceren!

 

 

DSC09721
Open chat
Leuk dat je contact opneemt met Vindrs! Wat kunnen we je voor je doen?