07.12.2020

Kan je nou echt zelf geen werk vinden?

Detacheringsbureau’s denken eigenlijk alleen maar aan eigen gewin. Ze schuiven alleen maar cv’s van A naar B, betalen slecht en houden je regelmatig dikke worsten voor. De mensen die werken bij bureau’s zijn glad, praten je naar de mond en kunnen niet luisteren. En als je je er dan toch in laat luizen betalen ze slecht en je hoort of ziet ze verder niet meer tijdens de opdracht. Waarom zou je met ze in zee gaan? Kan je nou zelf echt geen werk vinden?

 

Zo, dat is eruit. Hebben we dat maar meteen gehad. 

 

Detacheren is geen beschermd vak. Iedereen kan een bureau beginnen en mensen gaan werven. Je hebt uiteraard een paar wettelijke kaders, maar verder mag je zelf weten hoe je dat aanpakt.

 

Als je vanuit bovenstaande naar arbeidsbemiddeling kijkt ben je gekke Henkie om op die manier je nieuwe baan te gaan vinden. Uiteraard zijn wij Vindrs van een andere mening. En niet zo gek, want alle bureau’s over één kam scheren is onterecht, simpel. Je gaat dan voorbij aan honderden mensen die via bureau’s te gek werk hebben gevonden. Je gaat voorbij aan de kunde om organisaties te helpen met het vinden van die ene oh zo belangrijke nieuwe medewerker, die ene, die ze zelf niet kunnen vinden en waar je ze ontzettend mee uit de brand helpt.

 

In de gesprekken die wij voeren met werkzoekende professionals leggen we altijd uit hoe we werken. Hoe zien onze trajecten eruit en wat mag je verwachten? Wat gebeurd er na het traject en welke verwachtingen hebben we van jou als eventuele toekomstige nieuwe medewerker? Belangrijke dingen om te bespreken, want het gaat om je nieuwe baan, niet om wat je vanavond wil gaan eten.

 

In die gesprekken komen soms de dingen en misvattingen voorbij die in de eerste alinea behoorlijk dik zijn aangezet. Het is een samenvatting van alle negatieve ervaringen die mensen hebben gehad met bemiddelingsbureau’s. Maar het hangt wel een beetje boven ons vakgebied en het levert vragen op. 

 

Kost het iets om me te laten bemiddelen? 

Moet ik ‘ja’ zeggen als jullie werk voor mij hebben? 

Hoe word ik ingeschaald?

Moet ik loon inleveren omdat jullie ook moeten bestaan?Hoe gaat het als ik ziek word?

 

Wij snappen die vragen natuurlijk, want het gaat inderdaad niet over wat je gaat eten vanavond. 

 

We spreken niet voor anderen, maar hoe pakken wij het aan?

 

Allereerst goed om te weten; met ons optrekken in je zoektocht naar een eventuele nieuwe baan is altijd kosteloos. Of we nou iets vinden voor je of niet. Als je aan de slag gaat via ons draag je geen loon af om onze boterham te beleggen. Dat zou een bak zijn; jij doet het werk, betaalt je hypotheek en moet ons dan ook nog onderhouden. Ons verdienmodel (en door de bank genomen van alle bureau’s) zit anders in elkaar. De organisaties betalen voor de bemiddeling. Dat kan in allerlei variaties; voor het zoeken, voor het vinden, per uur, of in één keer. Hoe dan ook blijven we van het loon af dat jij hoort te verdienen en dus verdient.

 

Als je via Vindrs aan de slag gaat zijn wij je werkgever. We vinden het belangrijk dat je daar tevreden over bent. We schalen je in volgens het CAO van de organisatie en functieschaal die zijzelf ook hanteren voor de functie. Je ervaringsjaren bepalen in welke periodiek je komt. Je bouwt vanaf de eerst dag pensioen op (hoeft officieel pas na 26 gewerkte weken) en bij ziekte hebben we alles geregeld zoals dat ook geregeld is bij andere reguliere organisaties. 

 

Bovenstaande gebeurt trouwens bij heel veel bureau’s, daar zijn wij niet uniek in. 

 

De manier waarop we onze detacheringstrajecten vormgeven zijn wel a-typisch. We zetten in op trajecten waarbij jij als medewerker in dienst gaat bij de organisatie zelf, na de detacheringsperiode. Dat maakt dat we op een andere manier zoeken naar je volgende baan. We inventariseren je wensen, gaan vinden en houden je op de hoogte van wat we gevonden hebben. Lijkt het wat? Dan ga je op gesprek waarna je zelf natuurlijk bepaalt of het een plek is waar je zou willen werken. Als je dan gaat starten bieden we je een contract aan. Als we ons werk goed hebben gedaan ga je vervolgens aan de slag bij een organisatie waar je langere tijd wil gaan werken. 

 

In dit hele proces sta jij zelf aan het roer. Jij bepaalt of onze gevonden functie interessant is, of je wel of niet op gesprek wil en of je tevreden bent met de voorwaarden. Wij adviseren alleen en beantwoorden vragen als je die hebt. Wij ontzorgen door het lijntje met de organisatie te onderhouden en jou als professional zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. Tijdens het traject zorgen wij ervoor dat jij je kan je focussen op je werk. Wij monitoren de voortgang, pakken vragen op en regelen zaken als dat nodig is. 

 

Al me al zetten we op de goede momenten die ene deur, naar die ene baan voor je open. We denken met je mee en zetten ons netwerk in. We adviseren je over de arbeidsmarkt en ontzorgen je in het sollicitatieproces én je werk.

Kan je nou zelf echt geen werk vinden? Zeker kan je dat wel, maar je bent gewoon een vinder van gemak.

FA6B7D7B 4FE2 4F79 A6DE 25358483E1ED
Open chat
Leuk dat je contact opneemt met Vindrs! Wat kunnen we je voor je doen?