vindrs
ANIOS vacatures Drenthe

Jij als ANIOS

Na het afronden van van je opleiding Geneeskunde is het vaak zoeken en wachten op een mooie opleidingsplek om je verder te specialiseren als arts. Een mooie manier om veel ervaring op te doen tijden het wachten is aan het werk gaan als ANIOS binnen verschillende richtingen in de zorg. Als je gaat zoeken op vacatures ANIOS Drenthe kom je verschillende kansen tegen waarbij je alvast rekening kan houden met je gewenste specialisme, of juist niet om je horizon maximaal te verbreden. Waar je ook aan de slag gaat; je doet belangrijk werk, en probeert anderen van dienst te zijn met je opgedane kennis en drive om in de praktijk te brengen wat je tijdens je opleiding hebt geleerd. Precies die drive is wat het werkveld momenteel heel goed kan gebruiken.

 

Wij van Vindrs kennen het werkveld en zijn goed in het inventariseren van je wensen en wat je wil op dit moment in je loopbaan. Het is wellicht een tijdelijke baan op weg naar je opleidingsplek, maar daardoor niet minder belangrijk om de juiste keuze te maken.

Overzicht van ANIOS vacatures in Drenthe

vindrs
vacatures

Waar wil jij werken?

Vindrs heeft een gevarieerd aanbod aan vacatures bij leuke werkgevers in Noord Nederland. Van Groningen tot Sneek en van Zwolle tot Delfzijl. Zit jouw droombaan er bij?

 

 

 

 

 

Arbeidsmarkt en werkgelegenheid voor Arts niet in opleiding tot specialist (ANIOS) in Drenthe

Er zijn momenteel veel kansen op de arbeidsmarkt en daarin is Drenthe geen uitzondering. Er worden op dit moment bijvoorbeeld 23 ANIOS’en in Drenthe gezocht in verschillende richtingen binnen het werkveld, verdeeld over 9 verschillende organisaties. We werken met een groot aantal van deze organisaties samen en zijn regelmatig op zoek voor ze naar beschikbare specialisten.

 

We doen dit binnen de geneeskunde, de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg. Door de jaren heen hebben we met grote regelmaat ANIOS’en aan een mooie baan geholpen in het werkveld.

Vacatures Jeugdzorg Overijssel

Vindrs Werkwijze

Vindrs is in 2015 opgericht door twee hulpverleners. Acht jaar later bestaat ons team uit acht adviseurs, veelal ook uit het werkveld van de zorg. We bemiddelen professionals naar een andere baan of geven algemeen advies over het werkveld, de arbeidsmarkt en ontwikkelingen die spelen. In welke hoedanigheid we ook met elkaar om tafel gaan; het draait om wat jij kan, wil en vindt.

 

Zoek je concreet een nieuwe baan? Dan gaan we uit van hetzelfde principe; jij staat centraal. We nemen de tijd om je te leren kennen en te horen wat jouw visie is op het werk, op nieuw werk en zaken buiten het werk. Je hebt een vast contactpersoon vanuit Vindrs die in ons netwerk op zoek gaat naar mooie kansen. Dat doen we in samenspraak met jou zodat jij de regie houdt in onze gezamenlijke zoektocht. We richten ons daarbij op vacatures ANIOS in de regio Drenthe, maar denken uiteraard ook met je mee in andere regio’s (bijv. Groningen en Friesland) . Als je hebt gevonden wat je zocht bieden we gedegen arbeidsvoorwaarden zodat je goed in het zadel aan je nieuwe uitdaging begint.

Vindrs Logo

Gevonden door Vindrs! Laat hieronder je gegevens achter. Wij nemen rap contact met je op. Houd je telefoon dus in de gaten.

 • * Verplichte velden
  • Wat verdien je als ANIOS?

   Als ANIOS verdien je tussen de 3100 en circa 4200 euro bruto per maand. Tijdens de opleiding ligt het minimumsalaris ongeveer gelijk aan dat van een ANIOS, maar kan het salaris oplopen tot ruim 4300 euro bruto per maand. Het startsalaris voor een AIOS huisartsgeneeskunde is ruim 2800 euro bruto per maand en loopt in het laatste (derde) opleidingsjaar op tot ongeveer 3000 euro bruto per maand. Het salaris voor een meer ervaren ANIOS kan dus oplopen tot circa 4200 euro bruto per maand, terwijl een meer ervaren AIOS huisartsgeneeskunde maximaal 3000 euro bruto per maand verdient. Houd er wel rekening mee dat deze informatie uit 2014 stamt en dat de salarissen inmiddels kunnen zijn veranderd.

  • Hoe word je ANIOS?

   Om anios te worden, dien je de universitaire opleiding geneeskunde te volgen. Na het afronden van deze opleiding behaal je de titel basisarts. Vervolgens kun je aan de slag als anios. Vaak werken afgestudeerde basisartsen eerst enkele jaren als anios om ervaring op te doen voordat ze eventueel verder gaan specialiseren in een bepaald vakgebied. Tijdens de opleiding tot basisarts wordt er veel aandacht besteed aan medische kennis en vaardigheden, maar ook aan communicatieve en sociale vaardigheden.

  • Wat doe je als ANIOS?

   Als ANIOS ben je een basisarts of apotheker die werkzaam is in een zorginstelling, maar niet in opleiding is voor het specialisme van de betreffende instelling of afdeling. De belangrijkste taken die een ANIOS in de zorg kan hebben zijn:

   • Het uitvoeren van medische onderzoeken en diagnostische tests
   • Het opstellen van behandelplannen en het voorschrijven van medicatie
   • Het bieden van eerste hulp en het coördineren van de behandeling van patiënten
   • Het bijhouden van patiëntendossiers en medische gegevens
   • Het werken in teamverband met andere zorgprofessionals
   • Het onderhouden van contact met patiënten en hun families om hen te informeren over de behandeling en hun vragen te beantwoorden.

  • Wat is het verschil tussen AIOS en ANIOS?

   Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen AIOS en ANIOS:

   Verschillen in opleiding:

   • AIOS volgt een specialistische opleiding tot medisch specialist in een specifiek vakgebied
   • ANIOS heeft nog geen specialistische opleiding afgerond

   Verschillen in taken en verantwoordelijkheden:

   • AIOS werkt onder supervisie van een medisch specialist en heeft steeds meer verantwoordelijkheden naarmate de opleiding vordert
   • ANIOS werkt als basisarts of apotheker, en heeft minder verantwoordelijkheden dan een AIOS

   Verschillen in salaris:

   • Het salaris van een AIOS is hoger dan dat van een ANIOS vanwege de specialistische opleiding en de hogere verantwoordelijkheid.

   Verschillen in werkomgeving:

   • AIOS werkt in een specifiek ziekenhuis of afdeling waar de opleiding wordt gevolgd
   • ANIOS werkt vaak op verschillende locaties, afhankelijk van de opdrachten van de werkgever.

Open chat
Leuk dat je contact opneemt met Vindrs! Wat kunnen we je voor je doen?