vindrs
Vacatures Klinisch Psycholoog Drenthe

Als Klinisch Psycholoog heb je een cruciale en regisserende rol binnen de zorgtrajecten die organisaties aanbieden aan mensen die hulp nodig hebben. Je behandelt, voert regie en coacht collega’s met je kennis en ervaring. Je werkt weliswaar multidisciplinair, maar zonder je invloed op de voortgang en kwaliteit van de geboden zorg is enorm. Een verantwoordelijke en mooie taak om te vervullen. Maar in dit belangrijke en intensieve werk kijk en denk je misschien ook wel eens om je heen, over een andere werkplek en wat je daar voor bijdrage zou kunnen leveren. Misschien niet om meteen van baan te wisselen, maar wel om te weten wat er allemaal speelt in het werkveld op het gebied van vacatures voor Klinisch Psycholoog in de regio Drenthe. Dan ben je op de juiste plek belandt, want hier vindt je niet alleen vacatures, maar ook de reden waarom Vindrs je kan ondersteunen in een eventuele zoektocht of kan adviseren als je concreet op zoek bent naar ander werk.

Overzicht van vacatures

vindrs
vacatures

Waar wil jij werken?

Vindrs heeft een gevarieerd aanbod aan vacatures bij leuke werkgevers in Noord Nederland. Van Groningen tot Sneek en van Zwolle tot Delfzijl. Zit jouw droombaan er bij?

 

 

 

 

 

Vindrs in de regio Drenthe

Er zijn momenteel veel kansen op de arbeidsmarkt en daarin is Drenthe geen uitzondering. Er worden op dit moment bijvoorbeeld 9 Klinisch Psychologen in Drenthe gezocht in verschillende richtingen binnen het werkveld, verdeeld over 6 verschillende organisaties. We werken met een groot aantal van deze organisaties samen en zijn regelmatig op zoek voor ze naar beschikbare specialisten. We doen dit binnen de Jeugdzorg, de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg. Momenteel zijn bij een aantal van deze organisaties Klinisch Psychologen vanuit Vindrs aan het werk.

Vacatures Jeugdzorg Overijssel

Vindrs Werkwijze

Vindrs is in 2015 opgericht door twee hulpverleners. Acht jaar later bestaat ons team uit acht adviseurs, veelal ook uit het werkveld van de zorg. We bemiddelen professionals naar een andere baan of geven algemeen advies over het werkveld, de arbeidsmarkt en ontwikkelingen die spelen.

In welke hoedanigheid we ook met elkaar om tafel gaan; het draait om wat jij kan, wil en vindt. Zoek je concreet een nieuwe baan? Dan gaan we uit van hetzelfde principe; jij staat centraal. We nemen de tijd om je te leren kennen en te horen wat jouw visie is op het werk, op nieuw werk en zaken buiten het werk. Je hebt een vast contactpersoon vanuit Vindrs die in ons netwerk op zoek gaat naar mooie kansen. Dat doen we in samenspraak met jou zodat jij de regie houdt in onze gezamenlijke zoektocht. We richten ons daarbij op vacatures Klinisch Psycholoog in de regio Drenthe, maar denken uiteraard ook met je mee in andere regio’s bijv. Groningen en Friesland. Als je hebt gevonden wat je zocht bieden we gedegen arbeidsvoorwaarden zodat je goed in het zadel aan je nieuwe uitdaging begint.

Vindrs Logo

Gevonden door Vindrs! Laat hieronder je gegevens achter. Wij nemen rap contact met je op. Houd je telefoon dus in de gaten.

 • * Verplichte velden
  • Wat doet een klinisch psycholoog?

   Een klinisch psycholoog is een specialist in de psychologie die zich richt op het begrijpen, beoordelen en behandelen van psychische problemen en stoornissen. Ze werken in de gezondheidszorg en bieden diagnostische, therapeutische en preventieve diensten aan individuen van alle leeftijden.

   De taken van een klinisch psycholoog kunnen variëren, maar over het algemeen omvatten ze het volgende:

   Diagnostiek: Klinisch psychologen voeren uitgebreide beoordelingen uit om de aard en ernst van psychische problemen te begrijpen. Ze maken gebruik van gesprekken, observaties en psychologische tests om een ​​diagnose te stellen en behandelingsplannen op te stellen.

   Behandeling: Klinisch psychologen bieden therapie en counseling aan individuen met verschillende psychische aandoeningen, zoals angst, depressie, verslaving, eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en trauma-gerelateerde problemen. Ze gebruiken verschillende therapeutische benaderingen, zoals cognitieve gedragstherapie, psychoanalyse, humanistische therapie en systeemtherapie.

   Onderzoek: Klinisch psychologen voeren onderzoek uit om de oorzaken, mechanismen en behandelingen van psychische stoornissen beter te begrijpen. Ze kunnen betrokken zijn bij het ontwerpen van studies, het verzamelen van gegevens, het analyseren van resultaten en het publiceren van bevindingen in wetenschappelijke tijdschriften.

   Consultatie: Klinisch psychologen werken vaak samen met andere professionals in de gezondheidszorg, zoals psychiaters, maatschappelijk werkers en huisartsen. Ze bieden consultatiediensten om advies te geven over psychologische aspecten van de behandeling en zorgplanning.

   Preventie: Klinisch psychologen zijn ook betrokken bij preventieve activiteiten, zoals het ontwikkelen en implementeren van programma’s voor psychische gezondheidsbevordering, het geven van voorlichting en training aan individuen en gemeenschappen, en het bevorderen van veerkracht en welzijn.

   Het werk van een klinisch psycholoog kan plaatsvinden in verschillende omgevingen, waaronder ziekenhuizen, klinieken, geestelijke gezondheidscentra, academische instellingen en particuliere praktijken. Ze kunnen ook betrokken zijn bij het onderwijzen en begeleiden van studenten en het adviseren van organisaties op het gebied van geestelijke gezondheid.

  • Wat is het salaris van een klinisch psycholoog?

   Het salaris van een klinisch psycholoog kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder ervaringsniveau en geografische locatie. Het gemiddelde salaris van een klinisch psycholoog in de provincie Drenthe in Nederland kan als volgt worden geschat:

   Junior Klinisch Psycholoog: Het salaris van een junior klinisch psycholoog in Drenthe ligt doorgaans tussen €2.500 en €3.500 per maand. Dit zijn typische salarisniveaus voor iemand met beperkte ervaring.

   Klinisch Psycholoog: Voor een klinisch psycholoog met gemiddelde ervaring in Drenthe, zou het salaris naar verwachting ergens tussen €3.500 en €5.000 per maand liggen. Dit kan variëren afhankelijk van factoren zoals werkgever, specifieke functie-eisen en andere secundaire arbeidsvoorwaarden.

   Senior Klinisch Psycholoog: Voor een senior klinisch psycholoog in Drenthe met aanzienlijke ervaring en expertise, zou het salaris naar verwachting hoger liggen. Het kan variëren tussen €4.500 en €6.500 per maand, afhankelijk van verschillende factoren zoals werkervaring, verantwoordelijkheden, werkgever en andere secundaire arbeidsvoorwaarden.

   Het is belangrijk op te merken dat dit schattingen zijn en dat individuele onderhandelingen en andere factoren van invloed kunnen zijn op het daadwerkelijke salaris. Om een nauwkeuriger beeld te krijgen van het salarisniveau in de provincie Drenthe, kan het nuttig zijn om de beroepsverenigingen en brancheorganisaties voor klinisch psychologen te raadplegen, evenals vacaturesites en salarisstudies die specifiek gericht zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt.

  • Hoe lang duurt het om klinisch psycholoog te worden?

   Om klinisch psycholoog te worden, is een uitgebreide opleiding en training vereist. Het pad naar het worden van een klinisch psycholoog kan enige tijd in beslag nemen. Hier is een algemeen overzicht van de opleidingsduur en -stappen:

   Bacheloropleiding (3 jaar): Om klinisch psycholoog te worden, moet je eerst een relevante bacheloropleiding in de psychologie voltooien. In Nederland duurt een bacheloropleiding doorgaans 3 jaar.

   Masteropleiding (2 jaar): Na het behalen van een bachelordiploma in de psychologie, kun je doorgaan met een masteropleiding in de klinische psychologie. In Nederland zijn er verschillende universiteiten die een tweejarige masteropleiding in de klinische psychologie aanbieden, waaronder ook de Rijksuniversiteit Groningen.

   GZ-opleiding (2-3 jaar): Na het behalen van een masterdiploma in de klinische psychologie, moet je doorgaans een postmasteropleiding volgen om te worden geregistreerd als Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog). Deze opleiding duurt meestal 2-3 jaar en omvat zowel theoretisch onderwijs als praktische stages.

   Psychotherapie-opleiding (3-5 jaar): Als je een erkend psychotherapeut wilt worden, moet je na de GZ-opleiding een aanvullende opleiding volgen in een specifieke psychotherapeutische benadering, zoals cognitieve gedragstherapie, psychodynamische therapie of systeemtherapie. Deze opleiding duurt over het algemeen 3-5 jaar en omvat zowel theoretisch onderwijs als intensieve klinische training.

  • Waar kan je werken als klinisch psycholoog?

   Als klinisch psycholoog kun je in verschillende settings werken, zowel in de publieke sector als in de private sector. Hier zijn enkele algemene instanties waar klinisch psychologen kunnen werken:

   Geestelijke gezondheidszorginstellingen: Dit omvat ziekenhuizen, psychiatrische klinieken, poliklinieken voor geestelijke gezondheid en gemeenschapsgebaseerde geestelijke gezondheidszorginstellingen.

   Privépraktijken: Klinisch psychologen kunnen een eigen praktijk opzetten en individuele therapie en counseling aanbieden.

   Academische instellingen: Universiteiten en hogescholen bieden vaak kansen voor klinisch psychologen om onderzoek te doen, les te geven en studenten te begeleiden.

   Onderzoeksinstellingen: Klinisch psychologen kunnen betrokken zijn bij onderzoek naar geestelijke gezondheidsproblemen, interventies en behandelmethoden.

   Bedrijven en organisaties: Klinisch psychologen kunnen worden ingehuurd door bedrijven en organisaties voor het bieden van counseling- en welzijnsdiensten aan werknemers.

   Specifieke instanties in de provincie Drenthe waar klinisch psychologen kunnen werken, zijn onder andere:

   GGZ Drenthe: Een grote GGZ-instelling in de provincie Drenthe die geestelijke gezondheidszorg biedt aan verschillende doelgroepen.

   Accare: Een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie met locaties in onder andere Assen en Emmen, waar klinisch psychologen kunnen werken.

   Jonx: Een specialistische GGZ-instelling voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met vestigingen in onder andere Assen en Emmen.

   GGZ-instellingen zoals Yorneo en Jeugdhulp Friesland bieden ook geestelijke gezondheidszorg aan kinderen en jongeren in de provincie Drenthe.

Open chat
Leuk dat je contact opneemt met Vindrs! Wat kunnen we je voor je doen?