17.11.2022

IMG_8059 2

Een mooi interview met Ine. Ze werkt via Vindrs als GZ Psycholoog binnen de ouderenpsychiatrie. Topper!


1. Kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Ine, 60 jaar en woon met mijn partner in het dorp Wagenborgen in Noordoost-Groningen. Sinds 2003 ben ik als psycholoog (en sinds 2008 als GZ-psycholoog) met veel plezier werkzaam in de ouderenzorg. Werken met ouderen is verre van saai, juist dynamisch en vaak complex. Het mooie van het multidisciplinaire werken met ouderen vind ik verder dat zij veel en boeiend kunnen vertellen over alles wat ze meegemaakt hebben en hiermee een prachtig beeld kunnen geven van de tijdsgeest.
Terugkijkend loopt mijn interesse in gedrag van mens en dier als een rode draad door mijn leven. Als kind verwonderde ik me al over de interacties tussen mensen en vroeg ik me af waarom mensen doen zoals ze doen
Naast mijn werk heb ik natuurlijk ook hobby’s. Ik vind tuinieren erg plezierig, hoewel de natuur ondanks al mijn inspanningen elk jaar gewoon haar eigen gang gaat in mijn tuin. Daarnaast mag ik graag koken.


2. Waar werkte je voor je huidige baan?

Voor mijn huidige baan werkte ik als GZ-psycholoog in een multidisciplinair team bij een klein zorgcentrum voor ouderen in Oost-Groningen.


3. Waarom was je op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ik ben daar gaan werken met bepaalde verwachtingen over de ontwikkelingsfase van de organisatie, mijn ontwikkelingsmogelijkheden en hoe ik mijn competenties zou kunnen inzetten. Mijn werktevredenheid werd al vrij snel negatief beïnvloed door een combinatie van organisatorische veranderingen, vertraging van ontwikkelprocessen en wisselingen binnen het multidisciplinair team waardoor het medisch model weer op de voorgrond kwam staan.


4. Deed je zelf al een poging om nieuw werk te zoeken?
Nee


5. Waarom lukte dit wel/niet?

Ik heb destijds voor mijzelf besloten eerst niet te gaan solliciteren. Vacature inhoud kan heel uitnodigend zijn, maar je leert organisaties pas kennen als je er werkt en dan kan het tegenvallen. Niet alleen vervelend voor mij, maar ook voor collega’s, cliënten en werkgever. Ik wilde dat niet weer laten gebeuren. Na mijn laatste ervaring wilde ik eerst op een rij te zetten wat voor mij belangrijk was in een volgende baan. Maar ook nagedacht hoe ik mijn wensen gerealiseerd zou kunnen krijgen. Onderhandeling is niet mijn sterkste kant, nog lastiger vind ik het om intern te onderhandelen met mensen die je kent. Ik had wel mijn LinkedIn profiel op ‘Open to Work’ gezet om te kijken of daar iets leuks uit zou kunnen voortkomen.


6. We lazen op LinkedIn dat je toen niet openstond voor samenwerking met detacheringsbureaus, had je daar een specifieke reden voor?

Recruiters benaderen je voortdurend omdat er veel minder GZ-psychologen zijn dan vacatures en op zich is daar niets mis mee. Mijn ervaring is dat er vaak niet gekeken wordt naar je profiel waardoor je bijvoorbeeld vacatures aangeboden krijgt tot in Limburg toe terwijl ik in Noordoost-Groningen woon. Verder ging het bijna altijd om het vervullen van vacatures en niet om wat ik graag wil. Dat kun je recruiters ook negeren, maar ik vond het vervelend worden.


7. Hoe ben je bij Vindrs terecht gekomen?
Martijn van Vindrs benaderde mij nadat ik mijn profiel op LinkedIn op Open to work had gezet. Een uitnodigende onderzoekende en vrijblijvende mail met een aanbod om mee te denken in mijn zoektocht. En dat was precies wat ik op dat moment zocht.


8. Wat is je ervaring met Vindrs?

Uitnodigend, vrijblijvend en onderzoekend is de rode draad gebleven in mijn contacten met Martijn, met een goede balans tussen oog voor de mens en zakelijkheid. Verder is Vindrs transparant in wat ze financieel bieden, dat is eigenlijk wat je normaal gesproken ook bij een werkgever zou verdienen. Dat vind ik prima, ik ben niet het werkveld ingegaan voor een megasalaris. Ook de contacten met de overige medewerkers van Vindrs verlopen prettig, persoonlijk en vlot.


9. Hoe hebben we jou geholpen?

Martijn heeft op basis van de uitkomsten van ons gezamenlijk zoekproces gezocht naar vacatures die pasten bij mijn ervaring en competenties, daarin meegenomen of er een match zou zijn met de organisatie. Verder heeft hij de zakelijke kant en de onderhandelingen op zich genomen zodat ik me kon focussen op de inhoud en uiteindelijk met goede afspraken en de juiste verwachtingen een fijne start kon maken op mijn nieuwe werkplek.


10. Hoe bevalt je huidige baan?

Ik werk op dit moment als regiebehandelaar in een dynamische omgeving met een betrokken, enthousiast en deskundig multidisciplinair team voor wie kwaliteit van zorg belangrijk is, maar waarin ook veel oog is voor samenwerken, verbinden, korte lijnen en werktevredenheid. Ook zijn er faciliteiten als een geolied secretariaat en goede werkruimtes. Hierdoor kan ik mij vooral richten op mijn taken als behandelaar en opleidingstaken en verder groeien als GZ-psycholoog. Kort samengevat werk ik met veel plezier in mijn nieuwe baan en ben ik erg blij met de kansen en mogelijkheden die mij daar geboden worden. Het is misschien wat vreemd. Op basis van detachering doe je precies hetzelfde werk, maar het geeft minder frustratie en meer het gevoel van vrijheid. Het is niet zo dat ik niet open sta om op termijn terug te gaan naar een vast dienstverband maar voor nu geeft het een fijn gevoel en een stukje rust.


11. Zou je Vindrs aanraden in jouw omgeving?

Absoluut!!

Open chat
Leuk dat je contact opneemt met Vindrs! Wat kunnen we je voor je doen?