vindrs
Vacatures Psychiater Drenthe

Jij als Psychiater

Als Psychiater heb je een cruciale en regisserende rol binnen de zorgtrajecten die organisaties aanbieden aan mensen die hulp nodig hebben. Je behandelt en diagnosticeert complexe psychiatrische diagnoses. Daarnaast coach je collega’s met je kennis en ervaring en zorgt voor een duidelijke visie gericht op kwalitatief goede en efficiënte zorg. Een verantwoordelijke en mooie taak om te vervullen. Maar in dit belangrijke en intensieve werk kijk en denk je misschien ook wel eens om je heen, over een andere werkplek en wat je daar voor bijdrage zou kunnen leveren. Misschien niet om meteen van baan te wisselen, maar wel om te weten wat er allemaal speelt in het werkveld op het gebied van vacatures voor Psychiater in de regio Drenthe. Dan ben je op de juiste plek belandt, want hier vindt je niet alleen vacatures, maar ook de reden waarom Vindrs je kan ondersteunen in een eventuele zoektocht of kan adviseren als je concreet op zoek bent naar ander werk.

Overzicht van vacatures

vindrs
vacatures

Waar wil jij werken?

Vindrs heeft een gevarieerd aanbod aan vacatures bij leuke werkgevers in Noord Nederland. Van Groningen tot Sneek en van Zwolle tot Delfzijl. Zit jouw droombaan er bij?

 

 

 

 

 

Arbeidsmarkt en werkgelegenheid voor psychiaters in Drenthe

Er zijn momenteel veel kansen op de arbeidsmarkt en daarin is Drenthe geen uitzondering. Er worden op dit moment bijvoorbeeld 11 Psychiaters in Drenthe gezocht in verschillende richtingen binnen het werkveld, verdeeld over 9 verschillende organisaties. We werken met een groot aantal van deze organisaties samen en zijn regelmatig op zoek voor ze naar beschikbare specialisten. We doen dit binnen de Jeugdzorg, de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg. Momenteel zijn bij een aantal van deze organisaties Psychiaters vanuit Vindrs aan het werk.

Vacatures Jeugdzorg Overijssel

Vindrs Werkwijze

Vindrs is in 2015 opgericht door twee hulpverleners. Acht jaar later bestaat ons team uit acht adviseurs, veelal ook uit het werkveld van de zorg. We bemiddelen professionals naar een andere baan of geven algemeen advies over het werkveld, de arbeidsmarkt en ontwikkelingen die spelen. In welke hoedanigheid we ook met elkaar om tafel gaan; het draait om wat jij kan, wil en vindt.

 

Zoek je concreet een nieuwe baan? Dan gaan we uit van hetzelfde principe; jij staat centraal. We nemen de tijd om je te leren kennen en te horen wat jouw visie is op het werk, op nieuw werk en zaken buiten het werk. Je hebt een vast contactpersoon vanuit Vindrs die in ons netwerk op zoek gaat naar mooie kansen. Dat doen we in samenspraak met jou zodat jij de regie houdt in onze gezamenlijke zoektocht. We richten ons daarbij op vacatures Psychiater in de regio Drenthe, maar denken uiteraard ook met je mee in andere regio’s (bijv. Groningen en Friesland).

 

Als je hebt gevonden wat je zocht bieden we gedegen arbeidsvoorwaarden zodat je goed in het zadel aan je nieuwe uitdaging begint.

Vindrs Logo

Gevonden door Vindrs! Laat hieronder je gegevens achter. Wij nemen rap contact met je op. Houd je telefoon dus in de gaten.

 • * Verplichte velden
  • Wat verdient een psychiater?

   Het salaris van een psychiater is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het specialisme, de ervaring, het type dienstverband en de regio waarin hij of zij werkzaam is. Over het algemeen geldt dat een psychiater een goed salaris verdient. Hieronder volgen enkele richtlijnen voor het salaris van een psychiater:

   • Het start salaris voor een beginnend psychiater in loondienst ligt tussen de €3.870 en €5.300 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Dit kan echter variëren afhankelijk van de regio, de werkgever en het specialisme.
   • Een junior psychiater met enkele jaren ervaring kan rekenen op een salaris tussen de €5.200 en €7.400 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Dit salaris kan stijgen naarmate de ervaring toeneemt.
   • Een senior psychiater met een brede kennis en ervaring binnen het vakgebied kan een salaris verdienen tussen de €8.300 en €13.000 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Dit salaris kan nog hoger uitvallen wanneer de psychiater leidinggevende taken heeft.
   • Het specialisme waarin een psychiater werkzaam is kan ook invloed hebben op het salaris. Zo verdient een psychiater in de forensische psychiatrie of verslavingszorg vaak meer dan een psychiater in de algemene psychiatrie.
   • Ook het type dienstverband is van belang voor het salaris. Zo verdienen psychiaters die als zzp’er werken vaak meer dan psychiaters in loondienst.

   Het is goed om op te merken dat deze bedragen slechts een indicatie zijn en dat het daadwerkelijke salaris kan variëren afhankelijk van de specifieke situatie van de psychiater.

  • Wat verdien je als GZ-psycholoog?

   Als GZ-psycholoog kun je een goed salaris verdienen, maar het verschilt wel per werkervaring en specialisme. Over het algemeen geldt dat een psychiater een hoger salaris heeft dan een GZ-psycholoog, maar het verschil in start salaris is wel aanzienlijk. Hieronder vind je meer informatie:

   • Het startsalaris voor een GZ-psycholoog ligt gemiddeld tussen de €2.914 en €4.691 bruto per maand, afhankelijk van werkervaring en specialisme.
   • Een ervaren GZ-psycholoog verdient gemiddeld tussen de €3.787 en €5.861 bruto per maand.
   • Een psychiater verdient over het algemeen meer dan een GZ-psycholoog. Het startsalaris voor een psychiater ligt tussen de €5.439 en €7.732 bruto per maand.
   • Het belangrijkste verschil tussen een GZ-psycholoog en een psychiater is de opleiding. Een GZ-psycholoog heeft een universitaire masteropleiding psychologie afgerond en heeft daarna een tweejarige postmaster opleiding tot GZ-
   • psycholoog gevolgd. Een psychiater heeft een universitaire opleiding geneeskunde afgerond en daarna een specialisatie in de psychiatrie gevolgd.
   • Een psychiater heeft dus meer medische kennis en mag medicijnen voorschrijven, terwijl een GZ-psycholoog dit niet mag.
   • In vergelijking met een psychiater is de werkdruk voor een GZ-psycholoog vaak wat lager en is er meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en specialisatie.

  • Hoe kun je psychiater worden?

   Leuk dat je interesse hebt in het beroep van psychiater! Hieronder staan de stappen die je moet nemen om psychiater te worden:

   • Volg een bacheloropleiding Geneeskunde aan een universiteit
   • Volg aansluitend de masteropleiding Geneeskunde
   • Na het behalen van je diploma kun je solliciteren naar een opleidingsplaats tot psychiater
   • De opleiding tot psychiater duurt in totaal 5,5 jaar, waarvan 3,5 jaar in een psychiatrische instelling en 2 jaar in een algemeen ziekenhuis
   • Na afronding van de opleiding ben je psychiater en kun je aan de slag in de geestelijke gezondheidszorg

   Let op: er zijn slechts een beperkt aantal opleidingsplaatsen per jaar beschikbaar en er gelden vaak strenge selectiecriteria. Het is daarom belangrijk om goede cijfers te halen en relevante werkervaring op te doen, bijvoorbeeld door stages te lopen in de psychiatrie.

  • Wat doet een psychiater?

   Een psychiater is een medisch specialist die zich bezighoudt met de behandeling van psychische stoornissen en psychiatrische aandoeningen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van taken die een psychiater kan uitvoeren:

   • Diagnoses stellen: Een psychiater kan een patiënt onderzoeken om te bepalen welke psychiatrische aandoening de patiënt heeft en welke behandeling geschikt is.
   • Medicijnen voorschrijven: Psychiaters zijn medisch specialisten en hebben de bevoegdheid om medicijnen voor te schrijven die nodig zijn om psychische aandoeningen te behandelen.
   • Therapie bieden: Een psychiater kan verschillende vormen van therapie bieden om patiënten te helpen met hun psychische problemen. Dit kan variëren van cognitieve gedragstherapie tot psychoanalyse.
   • Overleggen met andere zorgverleners: Een psychiater werkt vaak samen met andere zorgverleners, zoals huisartsen, psychologen en verpleegkundigen, om de beste zorg voor een patiënt te bieden.
   • Onderzoek doen: Naast het behandelen van patiënten kan een psychiater ook betrokken zijn bij onderzoek naar psychische stoornissen en psychiatrische aandoeningen.
   • Supervisie geven: Een psychiater kan ook als supervisor werken voor andere zorgverleners die in opleiding zijn tot psychiater of andere medische specialismen.

   Kortom, de taken van een psychiater zijn veelzijdig en vereisen zowel medische als therapeutische kennis en vaardigheden.

Open chat
Leuk dat je contact opneemt met Vindrs! Wat kunnen we je voor je doen?