vindrs
Vacatures Verpleegkundig Specialist Friesland

Als Verpleegkundig Specialist heb je een cruciale en regisserende rol binnen de zorgtrajecten die organisaties aanbieden aan mensen die hulp nodig hebben. Je behandelt, voert regie en coacht collega’s met je kennis en ervaring. Je werkt weliswaar multidisciplinair, maar je invloed op de voortgang en kwaliteit van de geboden zorg is enorm. Een verantwoordelijke en mooie taak om te vervullen. Maar in dit belangrijke en intensieve werk kijk en denk je misschien ook wel eens om je heen, over een andere werkplek en wat je daar voor bijdrage zou kunnen leveren. Misschien niet om meteen van baan te wisselen, maar wel om te weten wat er allemaal speelt in het werkveld op het gebied van vacatures voor Verpleegkundig Specialist in de regio Friesland. Dan ben je op de juiste plek belandt, want hier vindt je niet alleen vacatures, maar ook de reden waarom Vindrs je kan ondersteunen in een eventuele zoektocht of kan adviseren als je concreet op zoek bent naar
ander werk.

Vacature overzicht

vindrs
vacatures

Waar wil jij werken?

Vindrs heeft een gevarieerd aanbod aan vacatures bij leuke werkgevers in Noord Nederland. Van Groningen tot Sneek en van Zwolle tot Delfzijl. Zit jouw droombaan er bij?

 

 

 

 

 

Vindrs in de regio Friesland

Er zijn momenteel diverse carrièremogelijkheden beschikbaar op de arbeidsmarkt in Friesland. Binnen het werkveld van de zorg worden momenteel Verpleegkundig Specialisten gevraagd in verschillende richtingen. Er zijn momenteel 15 vacatures voor Verpleegkundig Specialisten beschikbaar verdeeld over 12 organisaties. Vindrs werkt nauw samen met een groot aantal van deze organisaties en is regelmatig op zoek naar geschikte specialisten voor hen. Het werkaanbod betreft onder andere Jeugdzorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg. Momenteel werken er al Verpleegkundig Specialisten via Vindrs bij een aantal van deze organisaties.

Vacatures Jeugdzorg Overijssel

Over Vindrs

Vindrs is in 2015 opgericht door twee hulpverleners. Acht jaar later bestaat ons team uit acht adviseurs, veelal ook uit het werkveld van de zorg. We bemiddelen professionals naar een andere baan of geven algemeen advies over het werkveld, de arbeidsmarkt en ontwikkelingen die spelen.

In welke hoedanigheid we ook met elkaar om tafel gaan; het draait om wat jij kan, wil en vindt. Zoek je concreet een nieuwe baan? Dan gaan we uit van hetzelfde principe; jij staat centraal. We nemen de tijd om je te leren kennen en te horen wat jouw visie is op het werk, op nieuw werk en zaken buiten het werk. Je hebt een vast contactpersoon vanuit Vindrs die in ons netwerk op zoek gaat naar mooie kansen. Dat doen we in samenspraak met jou zodat jij de regie houdt in onze gezamenlijke zoektocht. We richten ons daarbij op vacatures Verpleegkundig Specialist in de regio Friesland, maar denken uiteraard ook met je mee in andere regio’s. Als je hebt gevonden wat je zocht bieden we gedegen arbeidsvoorwaarden zodat je goed in het zadel aan je nieuwe uitdaging begint.

Vindrs Logo

Gevonden door Vindrs! Laat hieronder je gegevens achter. Wij nemen rap contact met je op. Houd je telefoon dus in de gaten.

 • * Verplichte velden
  • Wat mag je als verpleegkundig specialist?

   Een verpleegkundig specialist is een zorgprofessional met een specifieke opleiding en training die hen in staat stelt om patiënten zelfstandig te zien, te diagnosticeren en te behandelen. De verpleegkundig specialist is bevoegd om medicatie voor te schrijven en een aantal voorbehouden handelingen uit te voeren, zoals endoscopieën en catheterisaties. Hierbij neemt de verpleegkundig specialist taken over van een medisch specialist.

   De taken en bevoegdheden van een verpleegkundig specialist zijn vastgelegd in de Wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). De verpleegkundig specialist heeft een brede kennis van ziektebeelden, medische behandelingen en farmacologie en werkt nauw samen met andere zorgprofessionals om de beste zorg te bieden aan de patiënt.

  • Wat verdien je als verpleegkundig specialist?

   Een verpleegkundig specialist in Nederland verdient gemiddeld € 4.320 bruto per maand. Het salaris van een verpleegkundig specialist kan echter verschillen op basis van verschillende factoren, waaronder werkervaring, functieniveau, regio en werkgever.

   In sommige provincies in Nederland kunnen de salarissen hoger of lager zijn dan het gemiddelde. Over het algemeen liggen de salarissen in de Randstad hoger dan in andere delen van Nederland, maar dit hangt ook af van de werkgever en de specifieke functie.

   Het is daarom raadzaam om specifiek te zoeken naar de salarisindicatie van de functie van verpleegkundig specialist bij de betreffende werkgever en in de betreffende regio om een beter beeld te krijgen van het te verwachten salaris.

  • Wat is het verschil tussen verpleegkundige en verpleegkundig specialist?

   Het verschil tussen een verpleegkundige en een verpleegkundig specialist is dat een verpleegkundig specialist een masteropleiding heeft afgerond en daardoor een bredere en diepgaandere kennis en vaardigheden heeft dan een verpleegkundige. Hieronder volgt een lijst met verschillen in taken en bevoegdheden tussen een verpleegkundige en een verpleegkundig specialist:

   Taken en bevoegdheden van een verpleegkundige:

   • Het bieden van basiszorg aan patiënten
   • Uitvoeren van verpleegtechnische handelingen
   • Signaleren van veranderingen in de toestand van de patiënt en deze rapporteren aan de verantwoordelijke zorgverlener
   • Bijdragen aan het opstellen en uitvoeren van het zorgplan
   • Zorgen voor een goede communicatie tussen patiënt, familie en andere zorgverleners
   • Begeleiden en ondersteunen van patiënten en hun familieleden

   Taken en bevoegdheden van een verpleegkundig specialist:

   • Zelfstandig zien van patiënten en uitvoeren van lichamelijk onderzoek
   • Zelfstandig stellen van diagnoses en opstellen van behandelplannen
   • Voorschrijven van medicatie
   • Uitvoeren van voorbehouden handelingen, zoals endoscopieën en catheterisaties
   • Verwijzen naar medisch specialisten indien nodig
   • Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden en richtlijnen
   • Opleiden en begeleiden van verpleegkundigen en andere zorgprofessionals

   Kortom, een verpleegkundig specialist heeft meer taken en bevoegdheden dan een verpleegkundige en kan daardoor zelfstandiger werken en meer verantwoordelijkheden dragen.

  • Hoe wordt ik verpleegkundig specialist?

   Om verpleegkundig specialist te worden, zijn er een aantal stappen die je moet nemen:

   1. Allereerst moet je een diploma hebben als verpleegkundige op minimaal hbo-niveau. Dit kan bijvoorbeeld een diploma zijn van de hbo-opleiding Verpleegkunde.
   2. Daarna moet je minimaal twee jaar werkervaring hebben als verpleegkundige. Dit is een vereiste om toegelaten te worden tot de Master Advanced Nursing Practice (MANP) opleiding.
   3. Vervolgens kun je de 2- of 3-jarige MANP-opleiding gaan volgen. Deze opleiding is gericht op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden op het gebied van diagnostiek, behandeling en het voorschrijven van medicatie.
   4. Tijdens de opleiding loop je stage en voer je praktijkopdrachten uit, waarbij je de geleerde vaardigheden in de praktijk brengt. Na afronding van de opleiding ontvang je een masterdiploma en mag je de titel ‘Verpleegkundig Specialist’ voeren.

   Samenvattend zijn de stappen om verpleegkundig specialist te worden:

   • Verpleegkundige diploma op hbo-niveau behalen
   • Minimaal twee jaar werkervaring als verpleegkundige opdoen
   • De 2- of 3-jarige MANP-opleiding afronden
   • Na afronding van de opleiding mag je de titel ‘Verpleegkundig Specialist’ voeren.

  • Hoe lang duurt de opleiding tot verpleegkundig specialist?

   De opleiding tot verpleegkundig specialist duurt twee jaar. Tijdens deze opleiding volg je de Master Advanced Nursing Practice (MANP) en doe je kennis op over klinisch redeneren, diagnostiek, behandeling en evaluatie. Je leert daarnaast ook om patiënten zelfstandig te zien en te behandelen, waarbij je als verpleegkundig specialist de medische taken van een arts overneemt. Om aan deze opleiding te mogen beginnen, dien je al werkervaring te hebben als verpleegkundige en in het bezit te zijn van een relevante bacheloropleiding. Na het afronden van de opleiding ontvang je een Master of Science (MSc) diploma.

Open chat
Leuk dat je contact opneemt met Vindrs! Wat kunnen we je voor je doen?