vindrs
Vacatures Klinisch Psycholoog Friesland

Als klinisch psycholoog heb je een cruciale en sturende rol in de zorgtrajecten die organisaties aanbieden aan mensen die hulp nodig hebben. Met je kennis en ervaring behandel je, stuur je aan en coach je collega’s. Hoewel je multidisciplinair samenwerkt, is jouw invloed op de voortgang en kwaliteit van de geboden zorg van onschatbare waarde. Het is een verantwoordelijke en prachtige taak om te vervullen. Toch kan het voorkomen dat je, te midden van dit belangrijke en veeleisende werk, soms om je heen kijkt en nadenkt over een andere werkplek en de bijdrage die je daar kunt leveren. Misschien heb je niet meteen plannen om van baan te veranderen, maar je wilt wel op de hoogte zijn van wat er speelt in het werkveld, vooral wat betreft vacatures voor klinisch psychologen in de regio Friesland. Dan ben je op de juiste plek beland, want hier vind je niet alleen vacatures, maar ook waarom Vindrs je kan ondersteunen bij je zoektocht of advies kan geven als je actief op zoek bent naar ander werk.

vindrs
vacatures

Waar wil jij werken?

Vindrs heeft een gevarieerd aanbod aan vacatures bij leuke werkgevers in Noord Nederland. Van Groningen tot Sneek en van Zwolle tot Delfzijl. Zit jouw droombaan er bij?

 

 

 

 

 

Vindrs in de regio Friesland

Op de huidige arbeidsmarkt zijn er tal van mogelijkheden, en dat geldt ook voor de provincie Friesland. Momenteel zijn er bijvoorbeeld 8 vacatures voor klinisch psychologen in Friesland, waarbij verschillende specialisaties binnen het werkveld worden gevraagd. Deze vacatures zijn verdeeld over 7 verschillende organisaties. Als Vindrs werken we nauw samen met een groot aantal van deze organisaties en zijn we regelmatig actief op zoek naar gekwalificeerde professionals voor hen. Onze focus ligt op sectoren zoals jeugdzorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg. Momenteel zijn er al verschillende klinisch psychologen via Vindrs werkzaam bij diverse organisaties in de regio.

Vacatures Jeugdzorg Overijssel

Vindrs Werkwijze

Vindrs is in 2015 opgericht door twee hulpverleners. Acht jaar later bestaat ons team uit acht adviseurs, veelal ook uit het werkveld van de zorg. We bemiddelen professionals naar een andere baan of geven algemeen advies over het werkveld, de arbeidsmarkt en ontwikkelingen die spelen.

In welke hoedanigheid we ook met elkaar om tafel gaan; het draait om wat jij kan, wil en vindt. Zoek je concreet een nieuwe baan? Dan gaan we uit van hetzelfde principe; jij staat centraal. We nemen de tijd om je te leren kennen en te horen wat jouw visie is op het werk, op nieuw werk en zaken buiten het werk. Je hebt een vast contactpersoon vanuit Vindrs die in ons netwerk op zoek gaat naar mooie kansen. Dat doen we in samenspraak met jou zodat jij de regie houdt in onze gezamenlijke zoektocht. We richten ons daarbij op vacatures Klinisch Psycholoog in de regio Friesland, maar denken uiteraard ook met je mee in andere regio’s zoals Groningen en Drenthe. Als je hebt gevonden wat je zocht bieden we gedegen arbeidsvoorwaarden zodat je goed in het zadel aan je nieuwe uitdaging begint.

Vindrs Logo

Gevonden door Vindrs! Laat hieronder je gegevens achter. Wij nemen rap contact met je op. Houd je telefoon dus in de gaten.

 • * Verplichte velden
  • Wat doet een klinisch psycholoog?

   Een klinisch psycholoog is een specialist in de psychologie die zich richt op het begrijpen, beoordelen en behandelen van psychische problemen en stoornissen. Ze werken in de gezondheidszorg en bieden diagnostische, therapeutische en preventieve diensten aan individuen van alle leeftijden.

   De taken van een klinisch psycholoog kunnen variëren, maar over het algemeen omvatten ze het volgende:

   Diagnostiek: Klinisch psychologen voeren uitgebreide beoordelingen uit om de aard en ernst van psychische problemen te begrijpen. Ze maken gebruik van gesprekken, observaties en psychologische tests om een ​​diagnose te stellen en behandelingsplannen op te stellen.

   Behandeling: Klinisch psychologen bieden therapie en counseling aan individuen met verschillende psychische aandoeningen, zoals angst, depressie, verslaving, eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en trauma-gerelateerde problemen. Ze gebruiken verschillende therapeutische benaderingen, zoals cognitieve gedragstherapie, psychoanalyse, humanistische therapie en systeemtherapie.

   Onderzoek: Klinisch psychologen voeren onderzoek uit om de oorzaken, mechanismen en behandelingen van psychische stoornissen beter te begrijpen. Ze kunnen betrokken zijn bij het ontwerpen van studies, het verzamelen van gegevens, het analyseren van resultaten en het publiceren van bevindingen in wetenschappelijke tijdschriften.

   Consultatie: Klinisch psychologen werken vaak samen met andere professionals in de gezondheidszorg, zoals psychiaters, maatschappelijk werkers en huisartsen. Ze bieden consultatiediensten om advies te geven over psychologische aspecten van de behandeling en zorgplanning.

   Preventie: Klinisch psychologen zijn ook betrokken bij preventieve activiteiten, zoals het ontwikkelen en implementeren van programma’s voor psychische gezondheidsbevordering, het geven van voorlichting en training aan individuen en gemeenschappen, en het bevorderen van veerkracht en welzijn.

   Het werk van een klinisch psycholoog kan plaatsvinden in verschillende omgevingen, waaronder ziekenhuizen, klinieken, geestelijke gezondheidscentra, academische instellingen en particuliere praktijken. Ze kunnen ook betrokken zijn bij het onderwijzen en begeleiden van studenten en het adviseren van organisaties op het gebied van geestelijke gezondheid.

  • Wat is het salaris van een klinisch psycholoog?

   Het salaris van een klinisch psycholoog kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder ervaringsniveau en geografische locatie. Het gemiddelde salaris van een klinisch psycholoog in de provincie Friesland in Nederland kan als volgt worden geschat:

   Junior Klinisch Psycholoog: Het salaris van een junior klinisch psycholoog in Friesland ligt doorgaans tussen €2.500 en €3.500 per maand. Dit zijn typische salarisniveaus voor iemand met beperkte ervaring.

   Klinisch Psycholoog: Voor een klinisch psycholoog met gemiddelde ervaring in Friesland, zou het salaris naar verwachting ergens tussen €3.500 en €5.000 per maand liggen. Dit kan variëren afhankelijk van factoren zoals werkgever, specifieke functie-eisen en andere secundaire arbeidsvoorwaarden.

   Senior Klinisch Psycholoog: Voor een senior klinisch psycholoog in Friesland met aanzienlijke ervaring en expertise, zou het salaris naar verwachting hoger liggen. Het kan variëren tussen €4.500 en €6.500 per maand, afhankelijk van verschillende factoren zoals werkervaring, verantwoordelijkheden, werkgever en andere secundaire arbeidsvoorwaarden.

   Het is belangrijk op te merken dat dit schattingen zijn en dat individuele onderhandelingen en andere factoren van invloed kunnen zijn op het daadwerkelijke salaris. Om een nauwkeuriger beeld te krijgen van het salarisniveau in de provincie Friesland, kan het nuttig zijn om de beroepsverenigingen en brancheorganisaties voor klinisch psychologen te raadplegen, evenals vacaturesites en salarisstudies die specifiek gericht zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt.

  • Hoe lang duurt het om klinisch psycholoog te worden?

   Om klinisch psycholoog te worden, is een uitgebreide opleiding en training vereist. Het pad naar het worden van een klinisch psycholoog kan enige tijd in beslag nemen. Hier is een algemeen overzicht van de opleidingsduur en -stappen:

   Bacheloropleiding (3 jaar): Om klinisch psycholoog te worden, moet je eerst een relevante bacheloropleiding in de psychologie voltooien. In Nederland duurt een bacheloropleiding doorgaans 3 jaar.

   Masteropleiding (2 jaar): Na het behalen van een bachelordiploma in de psychologie, kun je doorgaan met een masteropleiding in de klinische psychologie. In Nederland zijn er verschillende universiteiten die een tweejarige masteropleiding in de klinische psychologie aanbieden, waaronder ook de Rijksuniversiteit Groningen.

   GZ-opleiding (2-3 jaar): Na het behalen van een masterdiploma in de klinische psychologie, moet je doorgaans een postmasteropleiding volgen om te worden geregistreerd als Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog). Deze opleiding duurt meestal 2-3 jaar en omvat zowel theoretisch onderwijs als praktische stages.

   Psychotherapie-opleiding (3-5 jaar): Als je een erkend psychotherapeut wilt worden, moet je na de GZ-opleiding een aanvullende opleiding volgen in een specifieke psychotherapeutische benadering, zoals cognitieve gedragstherapie, psychodynamische therapie of systeemtherapie. Deze opleiding duurt over het algemeen 3-5 jaar en omvat zowel theoretisch onderwijs als intensieve klinische training.

  • Waar kan je werken als klinisch psycholoog?

   Als klinisch psycholoog kun je in verschillende settings werken, zowel in de publieke sector als in de private sector. Hier zijn enkele algemene instanties waar klinisch psychologen kunnen werken:

   Geestelijke gezondheidszorginstellingen: Dit omvat ziekenhuizen, psychiatrische klinieken, poliklinieken voor geestelijke gezondheid en gemeenschapsgebaseerde geestelijke gezondheidszorginstellingen.

   Privépraktijken: Klinisch psychologen kunnen een eigen praktijk opzetten en individuele therapie en counseling aanbieden.

   Academische instellingen: Universiteiten en hogescholen bieden vaak kansen voor klinisch psychologen om onderzoek te doen, les te geven en studenten te begeleiden.

   Onderzoeksinstellingen: Klinisch psychologen kunnen betrokken zijn bij onderzoek naar geestelijke gezondheidsproblemen, interventies en behandelmethoden.

   Bedrijven en organisaties: Klinisch psychologen kunnen worden ingehuurd door bedrijven en organisaties voor het bieden van counseling- en welzijnsdiensten aan werknemers.

   Specifieke instanties in de provincie Friesland waar klinisch psychologen kunnen werken, zijn onder andere:

   GGZ Friesland: Een grote GGZ-instelling in Friesland die geestelijke gezondheidszorg biedt aan verschillende doelgroepen.

   Jonx: Een specialistische GGZ-instelling voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met vestigingen in onder andere Leeuwarden.

   Accare: Een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie met een locatie in Leeuwarden.

   Medisch Centrum Leeuwarden (MCL): Het ziekenhuis in Leeuwarden waar klinisch psychologen kunnen werken in de afdelingen psychiatrie en psychologie.

   Verslavingszorg Noord Nederland (VNN): Een organisatie voor verslavingszorg met verschillende locaties in Friesland.

   Er zijn mogelijk nog andere instellingen en organisaties in Friesland waar klinisch psychologen kunnen werken. Het kan nuttig zijn om contact op te nemen met specifieke instellingen, lokale beroepsverenigingen en online vacaturebanken om meer informatie te verkrijgen over de werkgelegenheid en mogelijkheden voor klinisch psychologen in de provincie Friesland.

Open chat
Leuk dat je contact opneemt met Vindrs! Wat kunnen we je voor je doen?