vindrs
Vacatures Orthopedagoog Generalist Groningen

Als Orthopedagoog Generalist heb je een cruciale rol binnen de zorgtrajecten die organisaties aanbieden aan mensen die hulp nodig hebben. Je behandelt, voert regie en coacht collega’s met je kennis en ervaring. Je werkt weliswaar multidisciplinair, maar zonder je invloed op de voortgang en kwaliteit van de geboden zorg is enorm. Een verantwoordelijke en mooie taak om te vervullen. Maar in dit belangrijke en intensieve werk kijk en denk je misschien ook wel eens om je heen, over een andere werkplek en wat je daar voor bijdrage zou kunnen leveren. Misschien niet om meteen van baan te wisselen, maar wel om te weten wat er allemaal speelt in het werkveld op het gebied van vacatures voor Orthopedagoog Generalist in de regio Groningen. Dan ben je op de juiste plek belandt, want hier vindt je niet alleen vacatures, maar ook de reden waarom Vindrs je kan ondersteunen in een eventuele zoektocht of kan adviseren als je concreet op zoek bent naar ander werk.

Overzicht van vacatures voor Orthopedagoog Generalist in Groningen

vindrs
vacatures

Waar wil jij werken?

Vindrs heeft een gevarieerd aanbod aan vacatures bij leuke werkgevers in Noord Nederland. Van Groningen tot Sneek en van Zwolle tot Delfzijl. Zit jouw droombaan er bij?

 

 

 

 

 

Vindrs in de regio Groningen

Er zijn momenteel veel kansen op de arbeidsmarkt en daarin is Groningen geen uitzondering. Er worden op dit moment bijvoorbeeld 18 Orthopedagogen Generalist in Groningen gezocht in verschillende richtingen binnen het werkveld, verdeeld over 11 verschillende organisaties. We werken met een groot aantal van deze organisaties samen en zijn regelmatig op zoek voor ze naar beschikbare specialisten. We doen dit binnen de Jeugdzorg, de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg. Momenteel zijn bij een aantal van deze organisaties Orthopedagogen Generalist vanuit Vindrs aan het werk.

Vacatures Jeugdzorg Overijssel

Vindrs Werkwijze

Vindrs is in 2015 opgericht door twee hulpverleners. Acht jaar later bestaat ons team uit acht adviseurs, veelal ook uit het werkveld van de zorg. We bemiddelen professionals naar een andere baan of geven algemeen advies over het werkveld, de arbeidsmarkt en ontwikkelingen die spelen. In welke hoedanigheid we ook met elkaar om tafel gaan; het draait om wat jij kan, wil en vindt. Zoek je concreet een nieuwe baan? Dan gaan we uit van hetzelfde principe; jij staat centraal. We nemen de tijd om je te leren kennen en te horen wat jouw visie is op het werk, op nieuw werk en zaken buiten het werk.

Je hebt een vast contactpersoon vanuit Vindrs die in ons netwerk op zoek gaat naar mooie kansen. Dat doen we in samenspraak met jou zodat jij de regie houdt in onze gezamenlijke zoektocht. We richten ons daarbij op vacatures Orthopedagoog Generalist in de regio Groningen, maar denken uiteraard ook met je mee in andere regio’s ( bijv. Drenthe en Friesland). Als je hebt gevonden wat je zocht bieden we gedegen arbeidsvoorwaarden zodat je goed in het zadel aan je nieuwe uitdaging begint.

Vindrs Logo

Gevonden door Vindrs! Laat hieronder je gegevens achter. Wij nemen rap contact met je op. Houd je telefoon dus in de gaten.

 • * Verplichte velden
  • Hoeveel verdient een orthopedagoog generalist?

   Het salaris van een orthopedagoog generalist kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal gewerkte uren per week, de ervaringsjaren en de functieschaal waarin men zich bevindt. Hier is wat algemene informatie over het salaris van een orthopedagoog generalist:

   Aantal uren per week: Het salaris wordt vaak berekend op basis van een fulltime werkweek. In Nederland wordt een fulltime werkweek doorgaans beschouwd als 36-40 uur. Als je in deeltijd werkt, zal het salaris evenredig worden aangepast op basis van het aantal gewerkte uren.

   Ervaring: Na het afronden van de opleiding tot orthopedagoog generalist kan men doorgaans instromen op een junior niveau. Naarmate men meer ervaring opdoet, kan men doorgroeien naar senior posities. Met toenemende ervaring kan ook het salaris stijgen.

   Functieschaal: Het salaris van een orthopedagoog generalist valt vaak binnen een specifieke functieschaal. Het startsalaris na het afronden van de opleiding kan variëren afhankelijk van de schaal waarin men begint. De exacte schalen kunnen verschillen tussen organisaties en sectoren.

   Startsalaris: Het startsalaris van een orthopedagoog generalist kan liggen tussen de €2.800 en €3.600 bruto per maand op fulltime basis. Dit is een ruwe schatting en het daadwerkelijke startsalaris kan variëren afhankelijk van de werkgever en andere factoren.

   Doorgroeimogelijkheden: Binnen het vakgebied van orthopedagogie zijn er verschillende mogelijkheden om door te groeien. Dit kan onder andere gaan om het verkrijgen van leidinggevende functies, specialisaties binnen een specifiek domein of het opzetten van een eigen praktijk. Met elke stap in de loopbaan kunnen er doorgaans ook salarisverhogingen plaatsvinden.

  • Wat is het verschil tussen orthopedagoog generalist en GZ-psycholoog?

   Het verschil tussen een orthopedagoog generalist en een GZ-psycholoog ligt voornamelijk in de opleiding, de focus van het werk en de bevoegdheden. Hier zijn de belangrijkste verschillen:

   Opleiding

   Orthopedagoog generalist: Een orthopedagoog generalist heeft een universitaire opleiding in de orthopedagogiek afgerond. Dit omvat doorgaans een bachelor- en masteropleiding in de orthopedagogiek, waarbij de masteropleiding zich richt op het verkrijgen van de specialistische kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het werken met kinderen, jongeren en gezinnen.

   GZ-psycholoog: Een GZ-psycholoog heeft een universitaire opleiding psychologie afgerond, gevolgd door een tweejarige postdoctorale opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog). Deze postdoctorale opleiding biedt specialisatie in de diagnostiek en behandeling van psychische stoornissen bij volwassenen en kinderen.

   Focus van het werk

   Orthopedagoog generalist: Een orthopedagoog generalist richt zich op het diagnosticeren, behandelen en begeleiden van kinderen, jongeren en gezinnen met ontwikkelings- en opvoedingsproblemen. Ze hebben expertise in het begrijpen en ondersteunen van de ontwikkeling en het gedrag van kinderen en jongeren.

   GZ-psycholoog: Een GZ-psycholoog is gespecialiseerd in het diagnosticeren, behandelen en begeleiden van mensen met psychische stoornissen, zowel bij kinderen als volwassenen. Ze kunnen werken met een breed scala aan psychische problemen, zoals depressie, angststoornissen, traumagerelateerde stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen.

   Bevoegdheden en registraties

   Orthopedagoog generalist: Een orthopedagoog generalist is geregistreerd bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en kan een diagnostische aantekening hebben waarmee ze bevoegd zijn om psychodiagnostisch onderzoek uit te voeren. Ze kunnen ook werken met verschillende therapeutische benaderingen, afhankelijk van hun specifieke opleiding en ervaring.

   GZ-psycholoog: Een GZ-psycholoog is geregistreerd bij het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) en heeft daarmee een wettelijk beschermde titel. Ze hebben een breed scala aan bevoegdheden, waaronder het stellen van diagnoses, het uitvoeren van psychologische behandelingen en het verrichten van psychologisch onderzoek.

  • Waar kun je allemaal werken als orthopedagoog generalist?

   Als orthopedagoog generalist zijn er verschillende instellingen en organisaties waar je kunt werken. Hier zijn enkele algemene instanties en organisaties waar orthopedagogen generalist vaak werkzaam zijn:

   Geestelijke gezondheidszorginstellingen: Dit omvat psychiatrische ziekenhuizen, GGZ-instellingen, poliklinieken voor geestelijke gezondheid en gemeenschapsgerichte geestelijke gezondheidszorginstellingen.

   Jeugdzorginstellingen: Orthopedagogen generalist spelen vaak een belangrijke rol binnen organisaties voor jeugdzorg, zoals jeugdhulpverleningsorganisaties, pleegzorginstellingen en instellingen voor kinderbescherming.

   Onderwijsinstellingen: Orthopedagogen generalist kunnen werkzaam zijn in het basis- en voortgezet onderwijs, waar ze betrokken zijn bij de begeleiding en ondersteuning van leerlingen met specifieke behoeften.

   Ziekenhuizen en medische centra: In deze setting kunnen orthopedagogen generalist werken in multidisciplinaire teams die betrokken zijn bij de diagnose en behandeling van kinderen en jongeren met medische en psychische aandoeningen.

   Praktijken voor kinder- en jeugdpsychologie: Veel orthopedagogen generalist hebben hun eigen praktijk waar ze individuele therapie, diagnostiek en begeleiding bieden aan kinderen, jongeren en gezinnen.

   Specifiek in de provincie Groningen zijn er ook organisaties waar orthopedagogen generalist werkzaam kunnen zijn, zoals:

   Jonx: Een organisatie voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Groningen, die gespecialiseerde zorg biedt aan kinderen en jongeren met psychische problemen.

   Molendrift: Een organisatie in Groningen die zich richt op kinder- en jeugdpsychiatrie en gespecialiseerde behandeling en begeleiding biedt aan kinderen, jongeren en gezinnen.

   Accare: Een instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie met verschillende locaties in Noord-Nederland, waaronder Groningen.

   GGD Groningen: De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) in Groningen biedt verschillende vormen van jeugdgezondheidszorg en preventieve ondersteuning aan kinderen en gezinnen.

Open chat
Leuk dat je contact opneemt met Vindrs! Wat kunnen we je voor je doen?