30.06.2022

vindrs
Waar kun je als verpleegkundige werken?

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende baan als verpleegkundige? Meestal denken we bij een baan als verpleegkundige aan plekken zoals in een ziekenhuis of verzorgingshuis. Maar als verpleegkundige kun je veel meer kanten op. Dus ben je benieuwd waar je als verpleegkundige kunt werken? Lees dan zeker even verder!

 

Al enige tijd staan bij de zorgsector de meeste vacatures open. Zeker als het gaat om verpleegkundigen is er meer vraag dan aanbod. Op zich is dat goed nieuws. Je kunt gemakkelijk een andere baan als verpleegkundige vinden en switchen van een ziekenhuis naar bijvoorbeeld een verzorgingshuis. Maar wist je dat je als verpleegkundige ook kunt werken bij defensie, op evenementen, in de kraamzorg, bij de overheid of bij een zorgverzekeraar? Het zijn misschien niet de eerste plekken waar je aan denkt om te werken als verpleegkundige, maar in deze sectoren vind je regelmatig uitdagende vacatures.

 

De meeste vacatures voor verpleegkundigen vind je nog altijd bij een ziekenhuis, verzorgingshuis en in de sectoren ouderenzorg en geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Ziekenhuis

Ongeveer 40 procent van al le BIG-geregistreerde verpleegkundigen (dat waren er 177.000 in 2017) werkt in het ziekenhuis. De ziekenhuizen zijn de grootste werkgevers van verpleegkundigen. In een ziekenhuis kun je zowel met een hbo-verpleegkunde-, als met een mbo-verpleegkundediploma solliciteren. Denk aan vacatures als ambulanceverpleegkundige, verpleegkundige mbo en hbo of verzorgende IG.

 

Verzorgingshuis

25 procent van alle verpleegkundigen vindt een baan in de ouderenzorg. In veel gevallen is een verzorgingshuis dan je werkplek. Je kunt ook in de ouderenzorg aan de slag voor verschillende thuiszorgorganisaties. Werken in de ouderenzorg vraagt om goed ontwikkelde social skills. Meer dan ‘gewone’ patiënten hebben ouderen behoefte aan een praatje en sociaal contact. Je kunt in de ouderenzorg aan de slag met een mbo- en hbo-diploma.

 

Geestelijke gezondheidszorg

8 procent van alle verpleegkundigen vind een baan bij de geestelijke gezondheidszorg. Opvallend is dat naar verhouding veel meer mannelijke verpleegkundigen in de geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg werken. Bij beide sectoren kun je zowel met een mbo- als hbo-diploma een leuke baan vinden. Voorbeelden van banen bij de GGZ zijn: GGZ-verpleegkundig-specialist (GGZ-VS), psychiatrisch verpleegkundige, sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV) en maatschappelijk werker.

Welke beroepen kun je uitoefenen als verpleegkundige?

De zorg is een van de grootste en meest diverse werkgevers van Nederland, ook voor verpleegkundigen. Iedere doelgroep vraagt om haar eigen specifieke kennis en behandeling. Als verpleegkundige kun je je specialiseren in specifieke doelgroepen en sectoren.

 

We hebben hieronder een overzicht uitgewerkt van verschillende beroepen die je kunt uitoefenen als verpleegkundige. De meeste specialisaties kun je uitoefenen met een extra opleiding.

 

Verpleegkundige in het ziekenhuis

Als verpleegkundige in het ziekenhuis vind je de grootste diversiteit aan beroepen voor verpleegkundigen. Ook qua doorgroeimogelijkheden heb je in het ziekenhuis veel opties. Als verpleegkundige in het ziekenhuis werk je veelal op een vaste afdeling. Denk hierbij aan interne geneeskunde, orthopedie, urologie of gynaecologie. Vaak werk je in kleine teams, aangestuurd door een regieverpleegkundige.

 

Veel voorkomende beroepen voor verpleegkundigen in het ziekenhuis zijn:

  • verpleegkundige niveau 4
  • hbo-verpleegkundige
  • ic-verpleegkundige
  • kraamverpleegkundige
  • kinderverpleegkundige

 

Verpleegkundige in de gehandicaptenzorg

De begeleiding en hulp die je verleent als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg is op veel punten flink anders dan de zorg die je als verpleegkundige biedt in een ziekenhuis. Belangrijk is dat je als verpleegkundige in staat bent om je te verplaatsen in de belevingswereld van de cliënt en de zorg hierop kunt afstemmen.

 

De verschillende beroepen die je kunt uitoefenen als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg zijn:

  • verpleegkundige niveau 4
  • hbo-verpleegkundige
  • psychiatrisch verpleegkundige

 

Verpleegkundige vacatures en werken in de zorg via Vindrs.nl

Wij van Vindrs hebben altijd actuele vacatures voor verpleegkundigen. En niet alleen voor verpleegkundevacatures kun je bij ons terecht, ook voor jeugdzorg, pedagogiek en onderwijs begeleiden wij jou graag naar een nieuwe uitdaging.

 

Vindrs van je route

Ontwikkeling op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Daar worden we blij van. Hoe meer je investeert in jezelf hoe beter je bent in en op je werk. We hebben daarom een aanbod voor je, bestaande uit trainingen, coachtrajecten, supervisie en een account bij GoodHabitz, vol met e-learning. Of wil je fysiek aan de slag met een personal trainer? Het kan allemaal. Combineer de mogelijkheden of stel je eigen combinatie samen met een vrij in te vullen budget. Het draait om jou en om waar jij naar toe wilt.

 

Vindrs vacatures

Gevonden door Vindrs!

Laat hieronder je gegevens achter. Wij nemen rap contact met je op. Houd je telefoon dus in de gaten.

  • * Verplichte velden

vindrs
vacatures

Waar wil jij werken?

Vindrs heeft een gevarieerd aanbod aan vacatures bij leuke werkgevers in Noord Nederland. Van Groningen tot Sneek en van Zwolle tot Delfzijl. Zit jouw droombaan er bij?

 

 

 

 

 

Open chat
Leuk dat je contact opneemt met Vindrs! Wat kunnen we je voor je doen?